Čekankový salát s datlemi
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 50 g Salát Polníček
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 12 ks Datle
- 2 ks Čekanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kompot mandarinkový
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 3 polévková lžíce Olej salátový
- 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 8485 kcal
- Sacharidy 2251 g
- Tuky 21 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 2251 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 20990 mg
- Vláknina 403667 mg
- Vitamín A 403667 mg
- Vitamín B6 7.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou čekanku zbavíme košťálu a nakrájíme příčně na nudličky. Ocet rozšleháme se solí, pepřem a salátovám olejem. Zálivkou přelijeme nudličky čekanky. Necháme asi 10 minut rozležet.
-
2
Plátky slaniny rozpůlíme, do každého kousku zabalíme 1 datli a sepneme párátky. Obalené datle opékáme na teflonové pánvi na slunečnicovém oleji ze všech stran.
-
3
Okapané mandarinky a omytý polníček vmícháme do čekanky a rozdělíme spolu s datlemi ve slanině na talíře.