Čekankový salát s datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Salát Polníček
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Datle
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kompot mandarinkový
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej salátový
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 8485 kcal
  • Sacharidy 2251 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 2251 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 20990 mg
  • Vláknina 403667 mg
  • Vitamín A 403667 mg
  • Vitamín B6 7.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou čekanku zbavíme košťálu a nakrájíme příčně na nudličky. Ocet rozšleháme se solí, pepřem a salátovám olejem. Zálivkou přelijeme nudličky čekanky. Necháme asi 10 minut rozležet.

  • 2

    Plátky slaniny rozpůlíme, do každého kousku zabalíme 1 datli a sepneme párátky. Obalené datle opékáme na teflonové pánvi na slunečnicovém oleji ze všech stran.

  • 3

    Okapané mandarinky a omytý polníček vmícháme do čekanky a rozdělíme spolu s datlemi ve slanině na talíře.

Komentáře k receptu