Trhanec z pohankové mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mouka pohanková
  • 100 g Vepřové škvarky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohankovou mouku osolíme a smícháme se studenou vodou. Mícháme tak dlouho, než vznikne hustší těsto.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme těsto a v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme do křupava.

  • 3

    Upečený trhanec vidličkou roztrháme na kousky a posypeme škvarky.

Komentáře k receptu