Vařený humr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1049 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 48 g
- Sodík 4045 mg
- Bílkoviny 142 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 772.5 mg
- Draslík 2082.9 mg
- Vláknina 210 mg
- Vitamín A 210 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 11 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1 lžičku soli. Zvolna vaříme pod zpola přiklopenou poklicí asi 20 minut.
-
2
Uvařeného humra vyjmeme a krátce ponoříme do studené vody. Potom jej podélně rozkrojíme včetně ocasu. Na každý talíř položíme půlku humra řeznou plochou nahoru.
-
3
K změklému máslu přidáme utřený česnek, osolíme a rozehřejeme. Horké podáváme k humrovi.