Studená jahodová polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 276.7 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jahody nakrájíme na kousky, dáme do misky, prosypeme cukrem a necháme asi 1 hodinu proležet v chladu.

  • 2

    Část jahod rozmixujeme s jogurtem a smetanou, vychladíme a přimícháme zbylé nakrájené jahody.

  • 3

    Polévku rozdělíme do 4 skleněných misek a můžeme ji ještě ozdobit čerstvými jahodami.

Komentáře k receptu