Jablka s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 2 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 233.3 mg
- Vláknina 6526.5 mg
- Vitamín A 6526.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá, neoloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na osminky a urovnáme těsně vedle sebe do pekáčku silně vymazaného máslem (1/4 šálku).
-
2
Připravíme drobenku smícháním zbylého změklého másla, mouky, cukru a skořice.
-
3
Jablka v pekáčku posypeme drobenkou a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut.
-
4
Dezert podáváme mírně vychladlý nebo studený a můžeme jej ozdobit ušlehanou smetanou.