Nové brambory s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 44 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 102.8 mg
- Draslík 1368.1 mg
- Vláknina 20830 mg
- Vitamín A 20830 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky slaniny opečeme na pánvi dokřupava, vyjmeme je a ve výpeku osmažíme jemně nakrájenou cibuli.
-
2
Dobře omyté, neoloupané brambory urovnáme na dno kastrolu, přidáme opečenou slaninu, osmaženou cibuli a přilijeme tolik vody, aby byly brambory ponořené. Vše zvolna vaříme asi 20 minut.
-
3
Potom odstraníme slaninu, přidáme uvařený hrášek a přilijeme smetanu. Za občasného míchání necháme pokrm už jen prohřát.
-
4
Podáváme jako přílohu k pokrmům z lososa.