Krémová polévka z rybího filé (nebo z kapra)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 926 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 24.6 mg
- Draslík 207.2 mg
- Vláknina 804 mg
- Vitamín A 804 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané, očištěné a opláchnuté ryby mírně osolíme a podusíme na třetině dávky másla. Potom ryby vykostíme a se zbylou šťávou prolisujeme hustým cedníkem.
-
2
Cibuli a zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a osmahneme na další třetině másla.
-
3
Dávku prosáté mouky za občasného míchání opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
-
4
Uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme nejméně půl hodiny.
-
5
Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
-
6
Nakonec do polévky vložíme osmahnutou zeleninu a prolisované rybí maso, zjemníme zbylým máslem a krátce převaříme.
-
7
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.