Ledvinky Criolla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 515.6 mg
- Draslík 538.8 mg
- Vláknina 2744 mg
- Vitamín A 2744 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky podélně rozkrojíme a odstraníme blány a tuk. Namočíme je do teplé octové vody, promneme a potom omýváme ve studené vodě, až zůstane čirá. Ledvinky osušíme a nakrájíme příčně na plátky.
-
2
V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, očištěnou papriku, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku a sůl. Vše krátce podusíme. Omáčku zahustíme trochou nastrouhaného chleba.
-
3
Nakonec přidáme ledvinky a dusíme je v omáčce doměkka.