Kvas z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1096 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3374 mg
- Vláknina 62800 mg
- Vitamín A 62800 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řepu dobře omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do sklenice. Zalijeme ji převařenou teplou vodou.
-
2
Přidáme kousky tmavého chleba i s kůrkou, přikryjeme propíchaným papírem a umístíme na teplém místě.
-
3
Po několika dnech slijeme kvas do lahví a pevně zazátkujeme.
-
4
Kvas používáme při přípravě boršče.