Kvas z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Červená řepa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1096 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3374 mg
  • Vláknina 62800 mg
  • Vitamín A 62800 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu dobře omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do sklenice. Zalijeme ji převařenou teplou vodou.

  • 2

    Přidáme kousky tmavého chleba i s kůrkou, přikryjeme propíchaným papírem a umístíme na teplém místě.

  • 3

    Po několika dnech slijeme kvas do lahví a pevně zazátkujeme.

  • 4

    Kvas používáme při přípravě boršče.

Komentáře k receptu