Chřest vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kg Chřest bílý
  • 0.5 šálek Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 512.3 mg
  • Vláknina 10848 mg
  • Vitamín A 10848 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý chřest oloupeme, dřevnaté konce odřízneme a svážeme jej nití do menších svazků pro snažší vyjmutí z vody a nepřelámali je. Vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme doměkka. Necháme okapat, urovnáme na mísu hlavičkami k jedné straně, pokapeme máslem a posypeme na sucho opraženou strouhankou. Zbytek másla podáme zvlášť.

  • 2

    Takto upravený chřest podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu