Chřest vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 512.3 mg
- Vláknina 10848 mg
- Vitamín A 10848 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý chřest oloupeme, dřevnaté konce odřízneme a svážeme jej nití do menších svazků pro snažší vyjmutí z vody a nepřelámali je. Vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme doměkka. Necháme okapat, urovnáme na mísu hlavičkami k jedné straně, pokapeme máslem a posypeme na sucho opraženou strouhankou. Zbytek másla podáme zvlášť.
-
2
Takto upravený chřest podáváme jako předkrm.