Zelí dušené s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olej stolní
  • 300 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 56.8 mg
  • Vláknina 912.8 mg
  • Vitamín A 912.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrouháme, podlijeme osolenou vodou a podusíme asi 10 minut. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zelí a dusíme doměkka. Osolíme, mírně opepříme a okmínujeme. Zelí dusíme bez podlévání.

  • 3

    K měkkému zelí přidáme uvařené, scezené těstoviny a pokrm ještě chvíli podusíme.

Komentáře k receptu