Kuře dušené na rajčatech s houbami
Suroviny
- 40 g Slanina vepřová
- 300 g Rajčata
- 200 g Žampiony čerstvé
- 1200 g Kuře
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Šalotka
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka bramborová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 50 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 231.8 mg
- Draslík 1808.8 mg
- Vláknina 5299.5 mg
- Vitamín A 5299.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme na ní jemně nakrájené cibulky, česnek, petrželku a mrkev.
-
2
Přidáme omyté porce kuřete, koření, osmahneme, podlijeme vínem a trochou vody a osolíme. Vše dusíme téměř doměkka.
-
3
Omytá rajčata nakrájíme na kousky, podusíme, prolisujeme a přidáme ke kuřeti spolu s očištěnými žampiony, nakrájenými na kousky.
-
4
Těsně před podáváním zahustíme pokrm moukou rozmíchanou ve 2 lžících vody a krátce povaříme.