Lilky plněné vepřovým a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřové maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 602.4 mg
  • Vláknina 17374.6 mg
  • Vitamín A 17374.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky podélně rozkrojíme, osolíme a podusíme na oleji. Po chvíli je vyjmeme, necháme okapat a dužinu vydlabeme a nasekáme.

  • 2

    K dužině přidáme jemně nakrájené vepřové a uzené maso, vejce, lžíci strouhanky, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme lilky, vložíme je do kastrolu, posypeme zbylou strouhankou a poklademe kousky másla. Pokrm upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu