Jahodový dort se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 300 g Jahody zahradní
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 66 mg
  • Vláknina 2599.7 mg
  • Vitamín A 2599.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, krupicového cukru, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které upečeme v dortové formě vyložené pečicím papírem.

  • 2

    Upečený korpus potřeme pevným sněhem ušlehaným ze tří bílků a 40g cukru. Povrch uhladíme a pokryjeme omytými jahodami. Dort pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a dáme na 10 minut péci do mírně vyhřáté trouby, až cukr utvoří kůrčičku a sníh zrůžoví.

Komentáře k receptu