Zapékané těstoviny se špenátem a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Vejce slepičí
  • 70 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1050 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 750 g Vepřový bok uzený
  • 950 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 20 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 10 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1986 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 900.6 mg
  • Vláknina 5304.5 mg
  • Vitamín A 5304.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený bůček doměkka uvaříme, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V osolené vodě uvaříme téměř doměkka těstoviny, uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Na tuku osmažíme dorůžova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, osolíme, opepříme a provaříme. Přidáme špenát, povaříme, okořeníme utřeným česnekem, přisolíme a spojíme s těstovinami a s bůčkem.

  • 4

    Pekáč vymaštěný tukem naplníme směsí, zapečeme a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu