Kedlubny plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Maso mleté - mix
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 593.4 mg
  • Vláknina 10871.2 mg
  • Vitamín A 10871.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny vložíme do vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a vydlabeme vnitřky.

  • 2

    Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s masem, vejcem, solí a pepřem. Vzniklou směsí plníme připravené kedlubny.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme 2 minuty. Přidáme naplněné kedlubny a dusíme je pod pokličkou asi 25 minut.

Komentáře k receptu