Kedlubny plněné mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 19 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 593.4 mg
- Vláknina 10871.2 mg
- Vitamín A 10871.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny vložíme do vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka. Vyjmeme je a vydlabeme vnitřky.
-
2
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmělníme a promícháme s masem, vejcem, solí a pepřem. Vzniklou směsí plníme připravené kedlubny.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme 2 minuty. Přidáme naplněné kedlubny a dusíme je pod pokličkou asi 25 minut.