Celerové placičky s vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Celer bulvový
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 hrnek Ovesné vločky
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 143.7 mg
  • Draslík 739.9 mg
  • Vláknina 21591.2 mg
  • Vitamín A 21591.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky uvaříme v osolené vodě na hustou kaši. Nahrubo nastrouhaný celer podlijeme a dusíme do vysmahnutí šťávy.

  • 2

    Prochladlé vločky smícháme s celerem, přidáme žloutky, nasekanou petržel a sůl. Vše dobře promícháme. Pokud je hmota řídká, přidáme trochu strouhanky.

  • 3

    Z hmoty tvarujeme malé placičky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme je na oleji. Usmažené placičky pokládáme na papírový ubrousek.

Komentáře k receptu