Sleď s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 24 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 363.5 mg
- Vláknina 6303.8 mg
- Vitamín A 6303.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě očistíme, odstraníme hlavy a stáhneme kůži. Ryby podélně rozpůlíme, osolíme, opepříme a narovnáme do olejem vymaštěného pekáčku.
-
2
Připravíme směs z najemno nakrájené cibule na zbylém oleji usmažené dozlatova, na plátky nakrájeného rajčete, nakrájených oliv, nasekané petrželky a nastrouhaného celeru. Směs krátce podusíme a navršíme na ryby v pekáčku.
-
3
Pečeme pod pokličkou za mírného podlévání doměkka.