Kuřecí kotleta plněná rokfórem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1020 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 212.4 mg
- Draslík 684.8 mg
- Vláknina 1840 mg
- Vitamín A 1840 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí kotletky (prsa) naklepeme, osolíme a opepříme. Poté v misce důkladně promícháme rozdrobený sýr, máslo a armaňak a tuto směs rozprostřeme na maso. Kotletky přeložíme a okraje k sobě přitiskneme. Maso obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance.
-
2
Ve fritéze rozpálíme olej na 160C. Kuře fritujeme zhruba 10-15 minut, dokud není hnědé a křupavé.
-
3
Po vyjmutí odstraníme přebytečný tuk tak, že položíme hotové kotletky na papírový ubrousek. Ihned podáváme.