Kuřecí kotleta plněná rokfórem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 115 g Strouhanka
  • 125 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 85 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.14 l Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1020 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 212.4 mg
  • Draslík 684.8 mg
  • Vláknina 1840 mg
  • Vitamín A 1840 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí kotletky (prsa) naklepeme, osolíme a opepříme. Poté v misce důkladně promícháme rozdrobený sýr, máslo a armaňak a tuto směs rozprostřeme na maso. Kotletky přeložíme a okraje k sobě přitiskneme. Maso obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance.

  • 2

    Ve fritéze rozpálíme olej na 160C. Kuře fritujeme zhruba 10-15 minut, dokud není hnědé a křupavé.

  • 3

    Po vyjmutí odstraníme přebytečný tuk tak, že položíme hotové kotletky na papírový ubrousek. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu