Pstruh na mandlích
Suroviny
- 800 g Pstruh
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mandle
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 116.7 mg
- Draslík 844 mg
- Vláknina 3327.3 mg
- Vitamín A 3327.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté pstruhy osolíme, pokapeme citronem, posypeme drceným kmínem a opepříme. Vnitřky ryb posypeme nasekanou petrželkou.
-
2
Pstruhy obalíme v hladké mouce a na větší části másla je opečeme.
-
3
Na zbylém másle opražíme oloupané, nasekané mandle a opečené pstruhy jimi posypeme.