Pstruh na mandlích

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 116.7 mg
  • Draslík 844 mg
  • Vláknina 3327.3 mg
  • Vitamín A 3327.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté pstruhy osolíme, pokapeme citronem, posypeme drceným kmínem a opepříme. Vnitřky ryb posypeme nasekanou petrželkou.

  • 2

    Pstruhy obalíme v hladké mouce a na větší části másla je opečeme.

  • 3

    Na zbylém másle opražíme oloupané, nasekané mandle a opečené pstruhy jimi posypeme.

Komentáře k receptu