Zajíc na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Zaječí maso
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 727 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 758.5 mg
  • Vláknina 2674.2 mg
  • Vitamín A 2674.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného zajíce naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách.

  • 2

    Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané houby, vše opečeme, posypeme kmínem a podlijeme vývarem.

  • 3

    Dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec zahustíme šťávu nasucho osmahnutou moukou a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu