Jarušácká polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1048 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 1708.1 mg
  • Vláknina 24434 mg
  • Vitamín A 24434 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vývaru přidáme na kolečka nakrájený pórek, pepř, sůl a vše krátce povaříme.

  • 2

    Šunku a sýr nakrájíme na tenké nudličky, natvrdo vařená vejce nakrájíme na čtvrtky a na talíři zalijeme horkým vývarem.

  • 3

    Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu