Losos v ořechovém župánku se sýrem
Suroviny
- 600 g Losos - filety
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.2 dl Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 39 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 231.1 mg
- Draslík 648.1 mg
- Vláknina 4980.3 mg
- Vitamín A 4980.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z lososa rozdělíme na menší porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Ze smetany, vajec, mouky a mletých ořechů připravíme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku a sůl. Těstíčkem protáhneme porce lososa a osmažíme je po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.
-
3
Opečeného lososa urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným zbylým máslem.
-
4
Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.