Telecí kotlety á la Nelson
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vepřové kotlety
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Estragon
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 39 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 300.2 mg
- Draslík 1002 mg
- Vláknina 637.5 mg
- Vitamín A 637.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle.
-
2
Kotlety vyjmeme a do výpeku přidáme jemně nasekanou šalotku, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme smetanou. Vše povaříme 15 minut. Potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, strouhanku a promícháme.
-
3
Opečené kotlety vložíme do pekáčku, přelijeme prochladlou omáčkou, do které jsme vmíchali žloutky a zapečeme pod grilem dozlatova. Podáváme ozdobené estragonem.