Telecí kotlety á la Nelson

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 300.2 mg
  • Draslík 1002 mg
  • Vláknina 637.5 mg
  • Vitamín A 637.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle.

  • 2

    Kotlety vyjmeme a do výpeku přidáme jemně nasekanou šalotku, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme smetanou. Vše povaříme 15 minut. Potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, strouhanku a promícháme.

  • 3

    Opečené kotlety vložíme do pekáčku, přelijeme prochladlou omáčkou, do které jsme vmíchali žloutky a zapečeme pod grilem dozlatova. Podáváme ozdobené estragonem.

Komentáře k receptu