Vaječné krokety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 30 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 388.7 mg
- Draslík 149.2 mg
- Vláknina 1151.3 mg
- Vitamín A 1151.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři vejce uvaříme ve vodě natvrdo, zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
-
2
Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme ji mlékem (2 lžíce si ponecháme stranou na pozdější použití), osolíme a dohladka vymícháme. Necháme polovychladnout, přidáme 2 žloutky, nasekanou petrželovou nať a nadrobno nakrájená vejce. Dle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Ze směsi vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených dvěma lžícemi mléka a ve strouhance.
-
3
Krokety smažíme krátce a odkládáme na ubrousek, aby okapal tuk.