Ztracená vejce ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 517.8 mg
- Draslík 155.5 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
-
2
Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené omáčky nebo vody, aby neoschla.
-
3
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou kyselého odvaru z vajec, vymícháme do hladka a přilijeme kyselou smetanu.