Hrášková polévka se smetanou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Anglická slanina
  • 300 g Hrášek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 7 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 37.1 mg
  • Draslík 281.9 mg
  • Vláknina 8875 mg
  • Vitamín A 8875 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 30 g rozehřátého másla. Přidáme nadrobno pokrájenou slaninu a celer, vše osmažíme. K zelenině přidáme hrášek, zalijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 2

    Polévku rozmixujeme, přivedeme k varu, přilijeme smetanu, osolíme a opět přihřejeme.

  • 3

    Podáváme se žemlovými kostičkami, které jsme osmažili na zbylém másle.

Komentáře k receptu