Kapr v županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Párky jemné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Kapr obecný
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 209.9 mg
  • Draslík 625.1 mg
  • Vláknina 701 mg
  • Vitamín A 701 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra nakrájíme napříč na porce ve tvaru podkov. Porce nasolíme, navrch i uvnitř posypeme majoránkou.

  • 2

    Každou porci položíme na alobal, naplníme plátkem slaniny, uzeniny, vařeného vejce a cibule. Přidáme kousek másla. Alobal dobře zabalíme, urovnáme do pekáčku a polijeme olejem. Pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu