Kapr v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 31 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 209.9 mg
- Draslík 625.1 mg
- Vláknina 701 mg
- Vitamín A 701 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra nakrájíme napříč na porce ve tvaru podkov. Porce nasolíme, navrch i uvnitř posypeme majoránkou.
-
2
Každou porci položíme na alobal, naplníme plátkem slaniny, uzeniny, vařeného vejce a cibule. Přidáme kousek másla. Alobal dobře zabalíme, urovnáme do pekáčku a polijeme olejem. Pečeme asi 30 minut.