Zapékaná zeleninová směs
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Brambory
- 1 ks Kapusta hlávková
- 2 ks Kedlubna
- 4 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 26 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 218.7 mg
- Draslík 1464.2 mg
- Vláknina 24160.9 mg
- Vitamín A 24160.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 324 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu rozčtvrtíme, očistíme brambory, mrkev a kedlubny a vše uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Brambory rozšťoucháme, zpracujeme se smetanou a měkkým máslem, přidáme žloutky a nasekanou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
-
3
Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky. V horké troubě zapečeme dozlatova.