Plněné hovězí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 69.5 mg
  • Vláknina 1200.6 mg
  • Vitamín A 1200.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi vyškvaříme sklovitě slaninu, přidáme polovinu nakrájené cibule a osmahneme. Přisypeme nasucho opraženou strouhanku a necháme do ní vsáknout tuk ze slaniny. Směs dáme vychladnout.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, odblaníme a naklepeme. Každý plátek potřeme připravenou směsí a sepneme.

  • 3

    V kastrole na rozehřátém másle závitky opečeme. Potom přidáme zbylou cibuli a osmahneme ji. Dusíme mírně podlité a maso občas obrátíme.

  • 4

    Ke konci dušení zaprášíme hladkou moukou a povaříme a podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu