Kávový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 263.3 mg
- Draslík 79.9 mg
- Vláknina 1440 mg
- Vitamín A 1440 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem dobře umícháme, za stálého míchání přidáme žloutky a ještě vymícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou a kávou jej zlehka přimícháme ke žloutkům.
-
2
Připravenou hmotu dáme do vymazaných a strouhankou vysypaných formiček nebo hrníčků, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou uvaříme.
-
3
Uvařený pudink vyklopíme a podáváme s kompotem nebo s ovocnou šťávou.