Květák dušený po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 604 mg
  • Vláknina 8092.3 mg
  • Vitamín A 8092.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozdělíme na růžičky, opláchneme a osušíme.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme plátky česneku, nasekanou petrželku a osmahneme. Vmícháme připravený květák a podusíme 1/2 minuty. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, až květák změkne.

  • 3

    Měkký květák upravíme na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu