Květák dušený po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 48.8 mg
- Draslík 604 mg
- Vláknina 8092.3 mg
- Vitamín A 8092.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozdělíme na růžičky, opláchneme a osušíme.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme plátky česneku, nasekanou petrželku a osmahneme. Vmícháme připravený květák a podusíme 1/2 minuty. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, až květák změkne.
-
3
Měkký květák upravíme na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.