Máslová omáčka bílá - základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 56 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 3 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 48 mg
- Vláknina 315 mg
- Vitamín A 315 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rozpuštěného másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným, nemastným vývarem, rozmícháme a provaříme.
-
2
Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník.
-
3
Máslovou omáčku používáme jako základní při přípravě omáček k doplnění steaků nebo rybích, krůtích a kuřecích pokrmů. Do základní omáčky přidáme koření, bylinky, sýry nebo ovocné protlaky.