Pečená jablka se žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 10.3 mg
- Draslík 218.4 mg
- Vláknina 7626 mg
- Vitamín A 7626 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 86.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka příčně rozpůlíme, odstraníme jádřince a položíme na vymaštěný pekáček. Do otvorů nasypeme cukr, jablka zakapeme citronovou šťávou, poklademe kousky másla a mírně podlijeme vodou.
-
2
Připravená jablka upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením dáme do středu každého jablka lžičku džemu.
-
3
Upečená, vychladlá jablka naplníme pěnou ze žervé, ušlehaným s mlékem a moučkovým cukrem.