Jablka dušená na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 17 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 232.2 mg
- Vláknina 7639.8 mg
- Vitamín A 7639.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na silnější kolečka. Osmažíme je po obou stranách na rozehřátém másle a rozložíme do kastrolu i s výpekem.
-
2
Připravená jablka podlijeme bílým vínem, posypeme cukrem, skořicí a dusíme na mírném ohni asi 5 minut.
-
3
Dušená jablka upravíme na talířky, přelijeme šťávou a ozdobíme ušlehanou smetanou. Dezert můžeme podávat teplý i studený.