Telecí játra v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 39 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 866 mg
- Draslík 674.3 mg
- Vláknina 1260 mg
- Vitamín A 1260 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra odblaníme, lehce naklepeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm.
-
2
Do rozkvedlaných vajec přisypeme mouku, osolíme a zamícháme. V těstíčku obalíme plátky jater. Smažíme je v rozpáleném oleji (nebo sádle) z obou stran asi 12 minut.