Koprová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1316 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 106.2 mg
- Vláknina 1365 mg
- Vitamín A 1365 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do horkého tuku přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
-
2
Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, přisolíme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
-
3
Potom do omáčky přilijeme smetanu, okyselíme částí převařeného octa, přidáme cukr, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.
-
4
Kopr opláchneme, jemně nakrájíme, přelijeme zbylým horkým octem a dáme jej do procezené omáčky.
-
5
Nakonec přidáme do koprové omáčky máslo a vše krátce povaříme.