Ústřice smažené

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Olej stolní
  • 24 ks Ústřice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Suchar dietní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1163 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1512 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 454.6 mg
  • Draslík 1102.1 mg
  • Vláknina 2403 mg
  • Vitamín A 2403 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice vyjmeme z lastury a mírně osolíme. Obalíme je v nastrouhaném sýru, namočíme v rozšlehaném žloutku a obalíme ve strouhaném sucharu.

  • 2

    Připravené ústřice smažíme v horkém oleji dozlatova.

  • 3

    Podáváme na ubrousku, s osmaženou petrželkou a s citronem nakrájeným na plátky nebo na dílky.

Komentáře k receptu