Fenyklový salát s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 601.3 mg
- Vláknina 9359.8 mg
- Vitamín A 9359.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý fenykl očistíme, okrájíme listy, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s fenkylem. Vše zalijeme marinádou z oleje, octa, soli a pepře. Necháme dobře uležet.
-
3
Krevety smícháme s bílým jogurtem, přimícháme do směsi fenyklu s jablky a vše upravíme na misku vyloženou salátovými listy.
-
4
Pokrm posypeme natrhanou fenyklovou natí. Salát podáváme vychlazený.