Játrový sýr smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sýr játrový
  • 16.67 ml Olej stolní
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1388 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 299.3 mg
  • Draslík 322.6 mg
  • Vláknina 3048.4 mg
  • Vitamín A 3048.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky játrového sýru obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, solí a olejem a ve strouhance.

  • 2

    Sýr smažíme v horkém oleji po obou stranách.

  • 3

    Každou porci posypeme osmaženou petrželkou a obložíme plátky citronu.

Komentáře k receptu