Husí játra v želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 734 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 772.5 mg
- Draslík 423.2 mg
- Vláknina 129.5 mg
- Vitamín A 129.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky.
-
2
Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk.
-
3
Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout.
-
4
Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky.