Rajská polévka s krůtím masem a krupkami
Suroviny
- 60 g Čočka jedlá
- 60 g Ječné kroupy
- 450 g Krůtí prsa
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 800 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 3 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1056 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 806.6 mg
- Vláknina 22126.8 mg
- Vitamín A 22126.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání na něm asi 5 minut opékáme na kousky nakrájené krůtí maso.
-
2
Přidáme na kolečka nakrájený celer a mrkev, rajčata, na drobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, krupky, čočku a zalijeme vývarem. Dochutíme majoránkou a tymiánem, solí a trochou pepře. Polévku přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 50 - 60 minut, dokud zelenina a krupky nezměknou.
-
3
Hotovou polévku odstavíme, vmícháme do ní tabasco a sekanou petrželku a podáváme.