Drůbeží polévka s vlašskými ořechy
Suroviny
- 60 g Fazolové lusky zelené
- 60 g Ořechy vlašské
- 150 g Krůtí maso
- 800 ml Vývar drůbeží
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Brambory
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 376.9 mg
- Vláknina 7438.3 mg
- Vitamín A 7438.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej, podusíme na něm na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený celer do měkka. Přisypeme mouku, šalvěj, trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
-
2
Přilijeme vývar, šťávu z pečeného krůtího masa a za občasného míchání polévku přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na kousky pokrájené fazolky a na kostičky nakrájený brambor. Zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
-
3
Do polévky přidáme pečené krůtí maso, rozpůlené vlašské ořechy, opepříme a vaříme mírným varem ještě 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a podáváme.