Drůbeží polévka s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 150 g Krůtí maso
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 376.9 mg
  • Vláknina 7438.3 mg
  • Vitamín A 7438.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej, podusíme na něm na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený celer do měkka. Přisypeme mouku, šalvěj, trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty.

  • 2

    Přilijeme vývar, šťávu z pečeného krůtího masa a za občasného míchání polévku přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na kousky pokrájené fazolky a na kostičky nakrájený brambor. Zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.

  • 3

    Do polévky přidáme pečené krůtí maso, rozpůlené vlašské ořechy, opepříme a vaříme mírným varem ještě 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu