Jablkový koláč po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 13.9 mg
- Draslík 107.2 mg
- Vláknina 4355 mg
- Vitamín A 4355 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme, vyložíme jím crispový talíř a odložíme do chladu.
-
2
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je vějířovitě na těsto tak, aby se částečně překrývaly. Posypeme cukrem, poklademe kousky másla a upečeme v multifunkční troubě dle návodu na funkci Crisp.
-
3
Před koncem pečení prohřejeme zavařeninu, promícháme s rumem a potřeme jí koláč.
-
4
Necháme vychladnout a poté ihned podáváme.