Opečené šťouchané brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 15 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 814.1 mg
- Vláknina 10264.8 mg
- Vitamín A 10264.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, rozšťoucháme a opečeme je.
-
3
Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu, smaženým játrům nebo k opečeným uzeninám.