Hovězí řízky s hráškem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Petržel kořen
- 80 g Celer bulvový
- 80 g Fazolové lusky zelené
- 60 g Hrášek mražený
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 338.3 mg
- Vláknina 5127.1 mg
- Vitamín A 5127.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné fazolky překrájíme.
-
2
Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli, chvilku smažíme, poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni. Když je maso téměř měkké přidáme fazolky, kořenovou zeleninu a hrášek, který jsme přelili vodou a nechali okapat.