Hovězí směs po čínsku
Suroviny
- 500 g Hovězí kýta
- 185 g Hrachové lusky
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2.18 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 48.3 mg
- Draslík 381.3 mg
- Vláknina 2470 mg
- Vitamín A 2470 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové hovězí zadní a půlku červené papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cibuli na osminky, prolisujeme česnek, nastrouháme čerstvý zázvor, mladé hrachové lusky zbavíme špiček.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, v něm za stálého míchání osmahneme česnek s cibulí a zázvorem, přidáme hrachové lusky a ještě spolu 2-3 minuty opékáme. Hotovou zeleninu odložíme stranou a v pánvi na zbytku oleje dohněda opečeme hovězí nudličky s paprikou, až maso změkne. Potom do pánve přilijeme suché bílé víno, sojovou omáčku a v hovězím vývaru rozmíchaný kukuřičný škrob Maizena, uvedeme do varu a vaříme, až omáčka zhoustne.
-
3
Nakonec k masu v omáčce přidáme opečenou zeleninovou směs, zmírníme oheň, krátce 1-2 minuty spolu prohřejeme, porce rozdělíme na talíře a servírujeme.