Dušená játra s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Játra telecí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Olej stolní
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 357.2 mg
  • Draslík 562.9 mg
  • Vláknina 9950 mg
  • Vitamín A 9950 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, pokapeme vínem a citronovou šťávou a dusíme na másle.

  • 2

    Plátky jater zprudka opečeme na oleji, mírně osolíme a ozdobíme udušenými jablky.

Komentáře k receptu