Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Telecí ledviny
- 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 125 ml Vývar telecí
- 3 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 cl Martell cognac
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 20 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 485.6 mg
- Draslík 776.5 mg
- Vláknina 398.5 mg
- Vitamín A 398.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme ledvinky a osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi si rozehřejeme polovinu másla a na něm orestujeme ledvinky ze všech stran, dokud na nich nevznikne tenká kůrka. Ztlumíme teplotu a ještě 10 minut dopékáme a během pečení stále mícháme a obracíme.
-
2
Oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V další pánvi rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vývarem a smetanou. Vaříme, než směs zhoustne.
-
3
Ledvinky přelijeme koňakem a flambujeme. Poté je vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve slijeme přebytečný tuk, výpek zalijeme vínem a spolu s hořčicí přidáme ke smetanové omáčce. Provaříme. Vmícháme nasekaný rozmarýn, osolíme a opepříme.
-
4
Pokrájíme ledvinky a vložíme je do omáčky. Podáváme.