Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí ledviny
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Vývar telecí
  • 3 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 cl Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 485.6 mg
  • Draslík 776.5 mg
  • Vláknina 398.5 mg
  • Vitamín A 398.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme ledvinky a osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi si rozehřejeme polovinu másla a na něm orestujeme ledvinky ze všech stran, dokud na nich nevznikne tenká kůrka. Ztlumíme teplotu a ještě 10 minut dopékáme a během pečení stále mícháme a obracíme.

  • 2

    Oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V další pánvi rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vývarem a smetanou. Vaříme, než směs zhoustne.

  • 3

    Ledvinky přelijeme koňakem a flambujeme. Poté je vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve slijeme přebytečný tuk, výpek zalijeme vínem a spolu s hořčicí přidáme ke smetanové omáčce. Provaříme. Vmícháme nasekaný rozmarýn, osolíme a opepříme.

  • 4

    Pokrájíme ledvinky a vložíme je do omáčky. Podáváme.

Komentáře k receptu