Telecí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 835.2 mg
- Vláknina 2177.2 mg
- Vitamín A 2177.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu omyjeme, očistíme, vykostíme. Poté je naklepeme, osolíme a svážeme je motouzem do tvaru válečku a protkneme je proužky slaniny.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo, maso na něj vložíme, přidáme cibuli rozkrájenou na plátky a necháme dusit. Ponejprve bez podlévání, poté mírně podlijeme a necháme maso dopéct. Maso ze šťávy vyndáme a necháme jej přikryté v troubě.
-
3
Do šťávy přilijeme víno a přimícháme světlou jíšku (můžeme použít hotovou kupovanou). Poté rozředíme vývarem.
-
4
Z cukru uděláme na pánvi karamel, zalijeme lžící vody, řádně zamícháme a přilijeme do šťávy. Šťávu okořeníme nastrouhanou kůrou z půlky pomeranče, povaříme a po odstavení z ohně zakapeme šťávu ještě šťávou z půlky pomeranče.
-
5
Pečeni nakrájíme na plátky a polijeme šťávou.
-
6
Jako přílohu podáváme paštičky z lístkového těsta.